Ve spolupráci s našimi partnery vám přinášíme informace o zajímavých produktech a službách, které nám mohou spestřit každodení život nebo být užitečnou inspirací.
Víte, komu se říká otomista? Pokud ne, řeknu vám to. Pak se projdu po městské dlažbě na vysokých podpatcích a nakonec se zeptám, jestli zákon schválnosti pronásleduje jenom mě.
Halloween je anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých, z jehož oslav se v Irsku vyvinul. V České republice nejde o tradiční svátek, ale vydlabané dýně i ozdoby u domů se u nás stále více rozmáhají. Mlékárna Valašské Meziříčí vám nabízí recept na skvělou dýňovou polévku.
Dýňová polévka podle Mlékárny Valašské Meziříčí
Použité suroviny
1 ks dýně Hokkaido
1 l vývaru
2 stroužky česneku
trochu šťávy z čerstvého zázvoru
sůl dle potřeby
čerstvě mletý pepř
Na dochucení Kysaná smetana z Valašska
Postup
Nejprve zpracujeme dýni tak, že vybereme semínka. Na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Poté si připravíme vývar, který přivedeme k varu. Do něj pak vložíme dýni a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec polévku rozmixujeme a dochutíme šťávou ze zázvoru, solí a pepřem. Na talíři ozdobíme Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.