Nezoufalky.cz

Už jste členkou Nezoufalek?

Přihlásit

- nejnovější článek

Už víme, že život dokáže pohladit i nafackovat. Jednou jsme dole, jednou nahoře, ale i přes jizvy na duších a překážky jdeme dál s úsměvem a zvednutou hlavou. Jsme přece nezoufalky!

Příběhy zajímavých žen, které se dokázaly porvat se životem

Z lékárnice vydavatelkou

Z lékárnice vydavatelkou

"Jako malá jsem nikdy nepřemýšlela o tom, co budu dělat. Protože jsem se dobře učila, tak jsem se dostala na gymnázium. V té době jsem cítila, že chci dělat práci, která má smysl a kde bych mohla pomáhat lidem," říká o sobě Monika Kopřivová, jejíž příběh může být inspirativní pro mnohé čtenářky. Posuďte samy...

Jak mi jedna maminka udělala hezčí den

Jak mi jedna maminka udělala hezčí den

Jezdí tím samým autobusem jako já. Menší paní s malým chlapcem. Je na nich vidět, že jsou šťastní, i když podle oblečení nemají na rozhazování. Ten, kdo nemá nadbytek, se umí radovat z obyčejných věcí. To si myslím. Napadlo mě, že možná nemají auto a to může být v dnešní uspěchané a moderní době společenský handicap. Jak pro ni, tak i pro synka, který ve škole jistě musí čelit nejrůznějším poznámkám.

bullet 08.05.2016, 00:00

Rozhlasová dramaturgie je krásná práce

Rozhlasová dramaturgie je krásná práce

Poslední roky se znovu čím dál častěji vracíme k rozhlasovým přijímačům. Doma, na cestách autem, na chalupách. Tam si to rádio dokonce dáváme mezi záhonky a při bohulibé práci ho posloucháme. Český rozhlas Dvojka je stanice, jejíž poslechovou neustále stoupá. Ale o lidech, kteří vysílání připravují, se moc nemluví. Jedním z nich je dramaturg Marko Milanovič. Nebudu jmenovat všechno, pod čím je podepsaný. Vybrala jsem – Sejdeme se u Kalicha…

bullet 07.05.2016, 00:00

Je dnes hlavou rodiny muž, nebo žena?

Je dnes hlavou rodiny muž, nebo žena?

Časy se mění, staré přísloví, že hlavou rodiny muž, už dnes tak úplně neplatí..Fakticky je to totiž žena, protože ta často rozhoduje o tom, co se nakoupí, jak se vymaluje a zařídí byt a kam se pojede na dovolenou.

bullet 29.04.2016, 00:00

Chceme potěšit, posloužit a propojit lidi z okolí

Chceme potěšit, posloužit a propojit lidi z okolí

Je krásná, elegantní a moderní. Její vlídnou a otevřenou náruč přijímají lidé místní i ti z okolí, ať turisti, cyklisti, manažeři nebo maminky s dětmi. Mluvím o Kavárničce na náměstíčku ve středočeských Statenicích. Zajímalo mě všechno kolem chodu kavárny, zajímalo mě, čím to je, že sem lidé tak rádi chodí. A tak jsem si popovídala s její majitelkou, Barborou Škopkovou.

bullet 26.04.2016, 00:00

Nezáleží na tom, kdo je má matka, či otec. Záleží na tom, kdo jsem já!

Nezáleží na tom, kdo je má matka, či otec. Záleží na tom, kdo jsem já!

Mám pocit, že ji znám celý život. A přitom jsem ji poznala až nedávno, když jsem četla její knihu. Dlouho bych mohla mluvit o pocitech, které mě provázely, když jsem tuhle knihu četla. Byla jsem smutná, zhnusená, otřesená, plakala jsem, taky jsem se ale smála…

bullet 17.04.2016, 00:00

Kdy zas uděláš langoše?

Kdy zas uděláš langoše?

K večeři budou langoše,“ oznámila jsem důležitě jednou v sobotu. „Jo, mňam…, mami, pomůžu ti,“ zvolal zvesela synek a hnal se ke kuchyňské lince. Vidina velkých křupavých placek se silnou vrstvou sýra, pod kterou se skrývá až nezdravé množství česneku, mě pronásledovala již několik dní.

bullet 11.04.2016, 00:00

Babička by na mě byla pyšná!

Babička by na mě byla pyšná!

Před déle než dvěma lety přišla paní Lenka Klestilová s úplnou novinkou pro Prahu a Středočeský kraj. Za obrovské podpory Obecního úřadu ve Vestci, v čele s panem starostou, se rozhodla pomáhat druhým i přesto, že sama neustále naráží na mnoho životních překážek. A protože jí není lhostejné, jak žijí někteří senioři nebo osamocení lidé, vznikla ve spolupráci s obcí nová pečovatelská služba Kvalitní podzim života, z.ú.

bullet 05.04.2016, 00:00

Kniha týdne podle Nezoufalek
Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

Nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla – 10. listopadu ve Stavovském divadle.

Soutěž měsíce

Klub Nezoufalek - Přihlášení pro členky

Emailová adresa:
Heslo: